EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

söndag 3 mars 2013

Pizza i långpanna

I helgen har vi ätit hemmagjord pizza. Vi valde att ha rökt skinka, färska champinjoner, lök, skivade tomater och naturligtvis riven ost.
 

Pizza i långpanna

Deg:
1/2 pkt jäst
2 dl ljummet vatten
1 msk rapsolja
1/2 tsk salt
ca 4 dl vetemjöl

Tomatsås:
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1/2 tsk oregano
1/2 tsk basilika
salt, peppar, socker


Gör så här:
  • Degen: Lös upp jästen med vatten.
  • Tillsätt olja, salt och vetemjöl, rör om noga. Tillsätt vetemjöl efterhand och arbeta tills degen släpper kanterna.
  • Täck med bakduk och jäs i 45 minuter. Kavla ut så att den täcker en långpanna.
  • Bre på tomatsås (gör så här, nedan) och fyll på med allt gott och grädda i 225 grader, 15-20 minuter i nedre delen av ugnen.
  • Tomatsås: Finhacka den gula löken, fräs den mjuk i olja.
  • Tillsätt tomatpuré, krossade tomater. Riv ner vitlök och tillsätt kryddorna efter smak.
  • Låt såsen småkoka utan lock i ca 15 minuter så att den tjocknar.
  • Låt såsen svalna.

Gör en god pizzasallad till pizzan, receptet finns HÄR



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar