Älgskavsgryta
4 portioner
1-2 msk smör
500 gram älg eller renskav
1 msk mjöl
2,5 dl matlagningsgrädde
1 st buljongtärning
2-3 tsk kinesisk soja
0,5 dl lingonsylt
Tillbehör: Potatismos/kokt potatis och kokta grönsaker
Gör så här:
- Skär den halvtinade älgsteken i tunna strimlor. Bryn det i smör i en stor stekpanna.
- Rör i mjöl och späd med grädde. Rör ner smulad buljongtärning, soja och lingonsylt.
- Låt grytan koka ihop ca 5 minuter. Strö över gräslök och färska lingon.
Tillbehör: Potatismos/ kokt potatis, kokta grönsaker eller en grönsallad.
Skär den halvtinade älgsteken i tunna skivor. |
Bryn köttet i smör, rör i mjöl. Späd med grädde och rör ner övriga ingredienser. Koka ihop ca 5 minuter. |
Till älgskavsgrytan serverar jag kokt potatis och en grönsallad. På toppen av grytan strör jag några färska lingon och klipper över gräslök |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar