EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

tisdag 30 juni 2015

En god köttfärspaj

Här kommer ett användbart mattips, nämligen en riktigt god köttfärspaj. Receptet har jag fått utav min arbetskamrat Nina. Köttfärspajen kallas för "Vinterpaj", men eftersom det är full sommar nu kallar jag den endast för "En god köttfärspaj".



En god köttfärspaj

Pajdeg:
100 gram margarin
3 dl mjöl
1 dl riven ost
3 msk vatten

Fyllning:
500 gram köttfärs
3 msk tomatpuré
2 st vitlöksklyftor
1 pkt bacon
200 gram champinjoner
1 liten purjolök
2 1/2 msk soja
2 dl hett vatten
1 burk crème fraiche
1 tsk vitpeppar
2 dl riven ost

Gör så här:
  • Kör alla ingredienser i en matberedare och tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel.
  • Förgrädda i 200 grader ca 10-15 minuter.
  • Skär bacon och purjolök i bitar, fräs tillsammans med svampen. Lägg åt sidan.
  • Stek köttfärsen och blanda i kryddor, tomatpuré, pressad vitlök, soja, crème fraiche, vatten, bacon, purjo och svamp. Låt koka någon minut.
  • Häll blandningen i pajformen och strö över osten. Grädda i 225 grader ca 15-20 minuter, tills osten fått färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar