EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

måndag 29 juni 2015

Flatbread med lax & rom

Detta recept hittade jag på coop.se. När jag serverar detta som tilltugg får var och en klippa eller skära sin egna bit. Lätt som en plätt ska de vá.



Flatbread med kallrökt lax & rom

2 bröd ca 12 bitar

12 gram jäst
3 dl fingervarmt vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja
6 dl vetemjöl

Topping:
1/2 dl olivolja
4 dl crème fraiche
200 gram kallrökt lax i skivor
1 finhackad rödlök
1 dl gräslök
ca 100 gram rom
1/2 citron o klyftor

Gör så här:
  • Smula jästen i en bunke och häll i vattnet. Rör o tills jästen löst upp och tillsätt salt och olja.
  • Häll i lite i taget av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.
  • Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i 2 bitar och kavla ut till två platta bröd. Lägg bröden på två ugnsplåtar. Grädda 10-12 minuter i ugn, de ska bli lätt gyllene. Pensla brödet med olja och låt kallna.
  • Bred ut crème fraiche på brödet och fördela laxen ovanpå. Strö på lök och gräslök. Klicka på rom och servera med citronklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar