Mammas rulltårta
3 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk vatten
Rabarber och jordgubbskräm:
Rabarber och jordgubbskräm:
200 gram rabarber
250 gram jordgubbar
1/2 dl strösocker
1 msk vatten
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Blanda mjöl och bakpulver i en skål och vänd ner blandningen med vattnet i äggsmeten.
- Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper ( vik gärna upp kanter på bakplåtspapperet, ca 30x40)
- Grädda i mitten av ugn ca 5 minuter.
- Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på.
- Bred över sylt, bär eller en smörkräm över kakan, rulla ihop med hjälp av bakplåtspapperet.
- Låt den svalna medan den är inlindad i papperet.
- Skär sedan upp rulltårtan i lämpliga bitar.
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och vänd ner blandningen med vatten. |
Vik gärna upp kanterna på papperet. |
Bred ut smeten i en långpannan. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter på 250 grader. |
Sockra ett bakplåtspapper. |
Stjälp upp kakan på papperet. Ta bort papperet som kakan gräddats på. |
Bred över fyllningen. |
Rulla ihop kakan med hjälp av bakplåtspapperet. Låt kakan svalna medan den fortfarande är inlindad i papperet. |
Skär den i lämpliga skivor. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar