EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

torsdag 28 februari 2013

Tonfiskgratäng

Idag har vi ätit tonfiskgratäng. Den här gratängen är en maträtt som min mamma brukar göra. Eftersom alla mina barn älskar tonfisk så är det en rätt som går hem här hemma.





Tonfiskgratäng

Sätt ugnen på 200 grader

Koka 4 portioner ris
 
1 stor burk champinjoner
2 burkar tonfisk i olja
2 dl grädde
2 dl majonäs
1 tsk curry
3 äggvitor + 3 äggulor
2 dl riven ost

Gör så här:
  • Bred ut det kokade riset i en eldfast form.
  • Skär champinjonerna i små bitar och lägg de på riset.
  • Dela tonfisken i små bitar och fördela på champinjonerna.. Spar tonfisk oljan.
  • Blanda ihop grädde, majonäs, curry och gulorna i en skål.
  • Vispa vitorna till hårt skum och blanda de sedan med såsen. Häll såsen över tonfisken.
  • Häll också tonfiskoljan över såsen.
  • Strö över den rivna osten.
  • In i ugnen15-20 minuter, mitten av ugn.


Koka ris och bred ut det i en eldfast form.


Fördela champinjonerna och tonfisken.


Häll såsen över tonfisken.


Strö över den rivna osten.


In i ugnen i 200 grader 15-20 minuter.


Servera en härlig grönsallad till tonfiskgratängen.










  






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar