EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

torsdag 25 juli 2013

Rabarbersaft med vanilj

Rabarbersaft tycker jag är så fantastiskt gott, den är så härligt läskande och smakar underbart både med och utan bubblor. Här har jag smaksatt saften med vanilj.





Rabarbersaft med vanilj

Ca 1 liter saft

1 kg rabarber
7 dl vatten
6 dl socker / liter avrunnen saft
1 vaniljstång
1 krm natriumbensonat

Gör så här:
  • Skölj och ansa rabarbern och skär i mindre bitar.
  • Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
  • Låt rabarber, vaniljfrön och vaniljstång koka i vattnet 10 minuter eller tills det faller sönder. Låt självrinna i silduk en timme.
  • Mät upp saften och häll den i en kastrull. Tillsätt socker och koka i 5 minuter, skumma väl.
  • Vill du att saften ska hålla längre tillsätter man bara lite natriumbensonat. Rör ut den i en liten mängd saft och blanda sedan med resten av saften.
  • Häll upp på varma väl rengjorda flaskor och förslut genast.
  • Förvara svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar