Rabarbersaft med vanilj
Ca 1 liter saft1 kg rabarber
7 dl vatten
6 dl socker / liter avrunnen saft
1 vaniljstång
1 krm natriumbensonat
Gör så här:
- Skölj och ansa rabarbern och skär i mindre bitar.
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
- Låt rabarber, vaniljfrön och vaniljstång koka i vattnet 10 minuter eller tills det faller sönder. Låt självrinna i silduk en timme.
- Mät upp saften och häll den i en kastrull. Tillsätt socker och koka i 5 minuter, skumma väl.
- Vill du att saften ska hålla längre tillsätter man bara lite natriumbensonat. Rör ut den i en liten mängd saft och blanda sedan med resten av saften.
- Häll upp på varma väl rengjorda flaskor och förslut genast.
- Förvara svalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar