EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

måndag 22 juli 2013

Sommarskorpor

Här kommer ett recept på skorpor som är perfekt att ha i en burk i köket, för att sen ta till en kaffekopp på bron när sommaren är som bäst.




Sommarskorpor

ca 35 stycken

4 dl havregryn
ca 4 dl vetemjöl
2 dl rostade solroskärnor
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kardemummakärnor
1/2 tsk salt
2 ägg
1/2 dl rapsolja
1 1/2 dl mild yoghurt

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mortla kardemummakärnorna grovt.
  • Blanda och rör i ägg, olja och yoghurt. Arbeta ihop till en deg.
  • Forma till 3 smala längder på en mjölad bänk.
  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  • Använd en vass kniv och skär längderna på snedden. Lägg tillbaka skivorna på plåten med snittytan upp.
  • Grädda i mitten av ugnen tills de fått färg, 5-10 minuter. Öppna ugnsluckan på glänt, stäng av ugnen och låt skorporna vara kvar och torka några timmar,
  • Lägg dem i en burk med lock.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar