Sommarskorpor
ca 35 stycken4 dl havregryn
ca 4 dl vetemjöl
2 dl rostade solroskärnor
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kardemummakärnor
1/2 tsk salt
2 ägg
1/2 dl rapsolja
1 1/2 dl mild yoghurt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mortla kardemummakärnorna grovt.
- Blanda och rör i ägg, olja och yoghurt. Arbeta ihop till en deg.
- Forma till 3 smala längder på en mjölad bänk.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
- Använd en vass kniv och skär längderna på snedden. Lägg tillbaka skivorna på plåten med snittytan upp.
- Grädda i mitten av ugnen tills de fått färg, 5-10 minuter. Öppna ugnsluckan på glänt, stäng av ugnen och låt skorporna vara kvar och torka några timmar,
- Lägg dem i en burk med lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar