EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

onsdag 11 maj 2016

Ugnskyckling ketjap manis

Idag blir middagstipset en god kycklingrätt med Ketjap manis, som är en söt soja och den mest populära sojasåsen i Indonesien. Detta recept har jag hittat i min receptgömma. Var  recept kommer ifrån vet jag faktiskt inte, men riktigt gott var det iallafall.



Ugnskyckling ketjap manis

1 kg kycklingfilé

Sås:
1 dl ketjap manis
2 dl crème fraiche
2 dl mellangrädde
2 vitlöksklyftor
1-2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 tsk torkad timjan

Gör så här:
  • Dela filéerna i 2-3 bitar, lägg i en ugnsform.
  • Blanda ihop såsen.
  • Häll såsen över kycklingen.
  • Ställ in i ugnen 200 grader 30-40 minuter.

Dela filéerna, lägg i en ugnsform och häll över såsen.


Ställ  in i ugnen 200 grader 30-40 minuter.



Servera med ris och en god sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar