EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

onsdag 17 augusti 2011

Tonfisklåda

Är det något som mina barn har gemensamt så är det att  alla tre älskar tonfisk. Tonfisk i alla former. Vi äter tonfiskpizza, tonfiskgratäng, tonfisk creps, tonfisksallad, varma mackor med tonfisk, tonfiskpasta och idag har jag gjort en tonfisklåda med hollanaisesås.



Tonfisklåda

8-12 st kokta, kalla potatisar
2 burkar tonfisk
3 påsar Hollandaisesås
1/2 pkt fryst dill
Salt
Svartpeppar

Gör så här:

1.Skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor.

2.Gör Hollandaisesåsen enligt anvisningarna på förpackningen.

3.Smörj en ungsform och lägg ut hälften av potatisen.

4.Fördela tonfisken över potatisen, salta och peppra.

5.Strö över dillen.

6.Häll hälften av såsen över tonfisken.

7.Lägg på resten av potatisen, häll över såsen som är kvar och strö sist över den rivna osten över gratängen.

8. Gratinera i 225 grader, ca 25 minuter.

9. Salladstips ! En sallad med babyspenat, avokado, körsbärstomater, fetaost och rödlök















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar