EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

tisdag 16 augusti 2011

Underbara kantareller!


Tänk vad glad man kan bli över en hink med nyplockade kantareller och en hink med hjortron. Vår vän Anders hade varit förbi och lämnat den otroliga skatten. Hinken stod på diskbänken när jag kom hem från jobbet.
Naturligtvis måste dagens middag bestå av kantareller. Jag gör då en kantarellrulle på västerbottensost .




Kantarellrulle    för 6 pers.

Deg:
50 g smör
1 dl vetemjöl
5 dl mjölk
3  äggulor
1/2 tsk bakpulver
3 äggvitor

Fyllning:
2 gula lökar
ca 300 gram kantareller
ca 1 dl hackad persilja
2 dl riven västerbottensost

Gratinering:
1 1/2 dl riven västerbottensost

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smält smöret. Vispa i mjölet och späd med mjölken. Koka på svag värme under omrörning, ca 5 minuter.
3. Rör i gulorna. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
4. Fyllning: Hacka lök och svamp, fräs i stekpanna tills all vätska från svampen kokat in. Blanda i persilja och ost och smaka av med salt och peppar.
5.Fördela fyllningen på botten. Rulla ihop som en rulltårta, rulla ihop från kortsidan. Hit går att förbereda.
6. Höj värmen till 250 grader. Strö över riven ost och gratinera i övre delan av ugnen tills rullen fått fin färg, ca 10 minuter.
7. Servera gärna med en melonsallad : Sallad, vattenmelon, gurka, tomater, fetaost, rödlök.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar