EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

söndag 28 juli 2013

Bärtartelletter

Här kommer ett recept på små goda efterrättspajer. Pajerna är fyllda med en hemmagjord vaniljkräm och en klick vispgrädde. Garneras med frukt eller bär.




Bärtartelletter

Deg:
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
120 gram smör
1 äggula

Vaniljkräm:
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 ägg
1/2 dl socker
2 msk vetemjöl
1 msk smör
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
  • DEG: Arbeta ihop degen och tryck ut den i stora eller små portionsformar. Låt vila i kyl ca 30 minuter. Nagga och grädda i 225 grader i ca 10-15 minuter.
  • VANILJKRÄM: Blanda alla ingredienser till krämen utom vaniljsocker i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknar. Ta av från plattan och rör ner vaniljsockret. Låt krämen kallna i kylen.
  • VID SERVERING: Klicka ut vaniljkrämen i pajskalet. Vispa lite grädde och toppa med det. Garnera med bär eller frukt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar