EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

söndag 3 mars 2013

Pizzasallad

Här kommer ett recept på en pizzasallad som smakar ungefär som på pizzerian.





Pizzasallad

300-500 gram vitkål
1/2 röd paprika
1 1/2 msk rapsolja
2 msk ättika ( 12% )
2 tsk strösocker
1 krm svartpeppar
2 krm salt
ett par stänk av italiensk salladskrydda, oregano och vitlökspulver

Gör så här:
  • Strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel.
  • Lägg vitkålen i ett durkslag och häll över kokande vatten, så kålen slaker sig en aning.
  • Lägg över den i en skål ( ej metall ) och tillsätt resterande ingredienser. Blanda väl.
  • Ställ den kallt och servera tidigast ett par timmar senare, gärna dagen efter eller ett par dagar efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar