EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

torsdag 2 juli 2015

Grillad kyckling

Igår var det en härlig dag med strålande sol och vad passar då bättre än att ladda grillen. Vi grillade kyckling till det gjorde jag en potatisgratäng, fetaostsås och en härlig sallad. Kycklingen marinerade jag med en marinad med ingefära, honung och vitlök. Alla recept på grillmiddagen kommer här.


Grill middag  för 4 pers.

Kycklingmarinad till 1 kg kycklingfilé

2 vitlöksklyftor - pressas
1 1/2 msk riven färsk ingefära
3/4 dl japansk soja
3/4 dl flytande honung
3 msk olja

Gör så här:
  • Blanda alla ingredienserna till marinaden.
  • Dela varje kycklingfilé på längden.
  • Lägg alla filéerna i en plastpåse. Häll marinaden över kycklingen. Låt kycklingen ligga i marinaden minst en timme, med fördel kan den ligga över natten.
Fetaostsås

2 dl crème fraiche
100 gram fetaost
1 vitlöksklyfta
lite flytande honung
Salt & peppar
Lite örtkrydda

Gör så här:
  • Blanda crème fraiche, vitlök och honung i en skål.
  • Smula ner fetaosten och rör till en jämn sås.
  • Smaka av med salt, peppar och lite örtsalt.
  • Låt gärna såsen stå kallt i några timmar innan servering.

Potatisgratäng

1 kg potatis - skivas tunnt
1 gul lök - hackas
2 vitlöksklyftor - pressas
3 dl mellan grädde
ev. lite mjölk om gratängen känns för torr
Salt & peppar

Gör så här:
  • Skala och skiva potatisen i tunna skivor (el. använd matberedaren). Lägg potatisen i en rymlig gryta.
  • Hacka den gula löken.
  • Pressa vitlöken.
  • Salta och peppra.
  • Lägg alla ingredienserna i kastrullen tillsammans med den skivade potatisen.
  • Koka på spisen i ca 20-30 minuter.Komihåg att röra om ibland.
  • Häll den förkokta gratängen i en smord form.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20-30 minuter i 200 grader.
TIPS! När man förkokar gratängen på spisen kan man förbereda den dagen innan. Grädda den sedan färdig i ugn när du ska servera den.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar