Grill middag för 4 pers.
Kycklingmarinad till 1 kg kycklingfilé
2 vitlöksklyftor - pressas
1 1/2 msk riven färsk ingefära
3/4 dl japansk soja
3/4 dl flytande honung
3 msk olja
Gör så här:
- Blanda alla ingredienserna till marinaden.
- Dela varje kycklingfilé på längden.
- Lägg alla filéerna i en plastpåse. Häll marinaden över kycklingen. Låt kycklingen ligga i marinaden minst en timme, med fördel kan den ligga över natten.
Fetaostsås
2 dl crème fraiche
100 gram fetaost
1 vitlöksklyfta
lite flytande honung
Salt & peppar
Lite örtkrydda
Gör så här:
- Blanda crème fraiche, vitlök och honung i en skål.
- Smula ner fetaosten och rör till en jämn sås.
- Smaka av med salt, peppar och lite örtsalt.
- Låt gärna såsen stå kallt i några timmar innan servering.
Potatisgratäng
1 kg potatis - skivas tunnt
1 gul lök - hackas
2 vitlöksklyftor - pressas
3 dl mellan grädde
ev. lite mjölk om gratängen känns för torr
Salt & peppar
Gör så här:
- Skala och skiva potatisen i tunna skivor (el. använd matberedaren). Lägg potatisen i en rymlig gryta.
- Hacka den gula löken.
- Pressa vitlöken.
- Salta och peppra.
- Lägg alla ingredienserna i kastrullen tillsammans med den skivade potatisen.
- Koka på spisen i ca 20-30 minuter.Komihåg att röra om ibland.
- Häll den förkokta gratängen i en smord form.
- Grädda i mitten av ugnen ca 20-30 minuter i 200 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar