EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

måndag 6 juli 2015

Kanel snurrbullar

Hej! Bakade vanliga kanel snurrbullar häromdagen. Sommar och kanelbullar hör ihop tycker jag. Här kommer mitt recept på vanliga kanelbullar med snurr. HÄR finns ett liknande recept på snurrbullar men med en annan topping.



Kanel snurrbullar

150 gram margarin
5 dl mjölk
50 gram jäst
1 dl socker
2 tsk kardemumma
ca 14 dl vetemjöl

Gör så här:
  • Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
  • Smula jästen i en bunke. Häll över vätskan och rör om till jästen löst sig.
  • Tillsätt mjölet och arbeta ihop degen tills den känns smidig.
  • Låt degen jäsa övertäckt i ca 40 minuter.
  • Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 4 bitar. Kavla ut varje del till en fyrkant.
  • Bred på fyllningen och vik den på hälften.
  • Använd degspaden och gör remsor på ca 2 cm. Snurra remsorna från vart sitt håll. Snurra sedan ihop bullen till en snurrbulle.
  • Låt bullarna jäsa på en plåt ca 5-10 minuter.Pensla bullarna med uppvispat ägg + lite kaffe (Kaffet gör att bullarna får fin färg). Strö över pärlsocker.
  • Låt bullarna kallna på galler med en bakduk över.
Kavla ut degen till en fyrkant. Bred/strö på fyllningen.


Vik degen på hälften.


Skär ca 2 cm remsor.


Snurra remsorna från var sitt håll.


Snurra ihop till en bulle.


Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt dem jäsa övertäckta med en handduk ca 30-40 minuter.
 Pensla  med uppvispat ägg och strö över pärlsocker

Bullarna gräddas i 250 grader ca 5-10 minuter.
 Låt bullarna kallna på ett galler med en bakduk över.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar