Kanel snurrbullar
150 gram margarin
5 dl mjölk
50 gram jäst
1 dl socker
2 tsk kardemumma
ca 14 dl vetemjöl
Gör så här:
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
- Smula jästen i en bunke. Häll över vätskan och rör om till jästen löst sig.
- Tillsätt mjölet och arbeta ihop degen tills den känns smidig.
- Låt degen jäsa övertäckt i ca 40 minuter.
- Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 4 bitar. Kavla ut varje del till en fyrkant.
- Bred på fyllningen och vik den på hälften.
- Använd degspaden och gör remsor på ca 2 cm. Snurra remsorna från vart sitt håll. Snurra sedan ihop bullen till en snurrbulle.
- Låt bullarna jäsa på en plåt ca 5-10 minuter.Pensla bullarna med uppvispat ägg + lite kaffe (Kaffet gör att bullarna får fin färg). Strö över pärlsocker.
- Låt bullarna kallna på galler med en bakduk över.
Kavla ut degen till en fyrkant. Bred/strö på fyllningen. |
Vik degen på hälften. |
Skär ca 2 cm remsor. |
Snurra remsorna från var sitt håll. |
Snurra ihop till en bulle. |
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa övertäckta med en handduk ca 30-40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker |
Bullarna gräddas i 250 grader ca 5-10 minuter. Låt bullarna kallna på ett galler med en bakduk över. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar