EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

lördag 11 juli 2015

Lax i hummersås

Receptet på denna goda laxrätt har jag fått av min arbetskompis Håkan. Till laxen brukar jag servera pressad potatis, romsås och kokta grönsaker.



Lax med hummerfond

En laxfilé
Hummerfond
3 dl grädde
1 fiskbuljong
Dill

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Lägg laxen med skinnsidan upp i en ugnsfast form. In i ugnen ca 10 minuter.
  • Ta ut laxen, dra bort skinnet, skrapa bort de bruna på filén.
  • Pensla laxen med hummerfond.
  • Smula en fiskbuljong och slå över nästan all grädde.
  • Strö klippt dill över laxen. 
  • In i ugnen igen, använd gärna en termometer när den visar 62 grader är fisken klar( ca 15 minuter beroende på hur tjock filén är) Strax innan den är klar häll dit resten av grädden.
  • Servera med pressad potatis, romsås och kokta grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar