Enkelt bröd
175 grader i ca 45-50 minuter
1 pkt jäst
4 dl ljummet vatten
3 msk honung
1 dl olivolja
1 msk flingsalt
Gör så här:
- Smula ner jästen i en degbunke. Rör ner de fingervarma vatten så att jästen löser sig.
- Tillsätt resten av ingredienserna. degen ska vara smidig och lös, absolut inte hård och kompakt.
- Arbeta degen med maskin ca 10 minuter.
- Jäs degen under bakduk ca 45 minuter, till dubbel storlek.
- Ta upp degen på rikligt mjölat bakbord och vrid degen några varv med mjölade händer. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt jäsa ca 40 minuter. Värm ugn till 175 grader och grädda ca 45-50 minuter eller tills brödet ät gyllenbrun skorpa.
Mums! |
Ja denna degen måste vara lös, det är ju inget mjöl i den :-)
SvaraRadera