EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

tisdag 19 augusti 2014

Fiskgratäng

Hej! Hoppas ni haft en bra helg. Jag har varit ledig i helgen och har därför varit i stugan. Det känns tydligt nu att hösten är i antågande, luften känns högre och den är betydligt svalare. Här kommer ett middagstips på en jätte god fiskgratäng. Receptet hittade jag på Kryddburken .se



Fiskgratäng

4 portioner

500 gram torsk
10-12 medelstora potatisar
5 dl crème fraiche
Citronpeppar
En nypa socker
Salt & peppar

Tomater
Örtkrydda
(ev. skivad purjolök)

Gör så här:
  • Skala potatisen och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Koka potatis skivorna i ca 10 minuter. Häll av vattnet och lägg potatisen i en ugnsfast form. Skär fisken i bitar och lägg på potatisen.
  • Smula ner två fiskbuljongtärningar i crème fraichen och blanda ihop väl. Tillsätt citronpeppar och en liten gnutta socker.
  • Salta och peppra över fisken och potatisen. Slå såsen över alltihopa.  Toppa med skivade tomater och örtkrydda (ev. skivad purjolök)
  • Gratinera i ugn ca 40 minuter 175 grader.

Lägg den skivade, förkokta potatisen och torsken i en ugnsfast form.
Salta och peppra fisken och potatisen.


Häll crème fraiche såsen över fisken och potatisen.


Toppa med skivade tomater, örtkrydda och purjolök.
Gratinera i ugn ca 40 minuter, 175 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar