Fiskgratäng
4 portioner
500 gram torsk
10-12 medelstora potatisar
5 dl crème fraiche
Citronpeppar
En nypa socker
Salt & peppar
Tomater
Örtkrydda
(ev. skivad purjolök)
Gör så här:
- Skala potatisen och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Koka potatis skivorna i ca 10 minuter. Häll av vattnet och lägg potatisen i en ugnsfast form. Skär fisken i bitar och lägg på potatisen.
- Smula ner två fiskbuljongtärningar i crème fraichen och blanda ihop väl. Tillsätt citronpeppar och en liten gnutta socker.
- Salta och peppra över fisken och potatisen. Slå såsen över alltihopa. Toppa med skivade tomater och örtkrydda (ev. skivad purjolök)
- Gratinera i ugn ca 40 minuter 175 grader.
Lägg den skivade, förkokta potatisen och torsken i en ugnsfast form. Salta och peppra fisken och potatisen. |
Häll crème fraiche såsen över fisken och potatisen. |
Toppa med skivade tomater, örtkrydda och purjolök. Gratinera i ugn ca 40 minuter, 175 grader. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar