EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

måndag 18 augusti 2014

Gammaldags vinbärssaft

Här kommer ett recept på en jätte god saft som min arbetskompis Karolina gjorde på jobbet av de få vinbären som fanns i våra buskar på 56:an. Saften gör på gammaldags vis genom att koka vattnet, slå de heta vattnet över bären och över citronskivorna, sedan är det bara att vänta till nästa dag. Bären ska då silas och blandas med socker, saften blir fantastisk god!


Gammaldags vinbärssaft

3 liter röda vinbär
3 citroner
6 liter vatten
30 gram vinsyra
5 dl-6 dl socker/ liter avrunnen saft  beroende på hur söt saft du vill ha.

Gör så här:

  • Sätt 3 liter röda vinbär i en bunke.
  • Skiva 3 citroner och lägg i vinbärsbunken.
  • Koka 6 liter vatten tillsätt 30 gram vinsyra. Slå kokhett vatten över vinbären och citronerna. Låt stå i 1 dygn och dra.
  • Sila blandningen och tillsätt 5 dl socker per liter avrunnen saft.

Rör i sockret ordentligt i saften.


Jag brukar hälla upp saften i tomma sirapsflaskor/juiceflaskor
 som jag sedan fryser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar