EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

onsdag 20 augusti 2014

Enkelt bröd !

Här kommer ett recept på ett enkelt gott bröd som naturligtvis smakar som bäst när det är nygräddat men, det går bra att frysa och äta sedan också.




Enkelt bröd

175 grader i ca 45-50 minuter

1 pkt jäst
4 dl ljummet vatten
3 msk honung
1 dl olivolja
1 msk flingsalt

Gör så här:
  • Smula ner jästen i en degbunke. Rör ner de fingervarma vatten så att jästen löser sig.
  • Tillsätt resten av ingredienserna. degen ska vara smidig och lös, absolut inte hård och kompakt.
  • Arbeta degen med maskin ca 10 minuter.
  • Jäs degen under bakduk ca 45 minuter, till dubbel storlek.
  • Ta upp degen på rikligt mjölat bakbord och vrid degen några varv med mjölade händer. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Låt jäsa ca 40 minuter. Värm ugn till 175 grader och grädda ca 45-50 minuter eller tills brödet ät gyllenbrun skorpa.

Låt jäsa ca 40 minuter under bakduk.

Grädda sedan i 175 grader
 ca 45-50 minuter eller tills brödet har en gyllenbrun skorpa.

Mums!

1 kommentar:

  1. Ja denna degen måste vara lös, det är ju inget mjöl i den :-)

    SvaraRadera