EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

söndag 12 juli 2015

Sillsallad

I går åt vi en enkel sillsallad till middag. Sillsallad är för mig en rätt som är ett måste på julbordet eller till midsommar men det kan också vara en härlig vardagsrätt på sommaren. Jag uppskattar de salta i rätten som gör det extra gott en fin sommardag. Till sillsalladen serverade jag ägghalvor och en god veckosallad. Här kommer receptet på min goda sillsallad.



Sillsallad   6 portioner

10-12 kokta potatisar 
2 burkar matjessill
1 stor rödlök eller 2 små 
3/4 dl majonnäs
3/4 dl kaviar
3-4 dl gräddfil
En liten purjolök
Färsk dill

Serveras tillsammans med ägghalvor.

Gör så här:
  • Rör ihop gräddfil, kaviar, majonnäs och dill i en lämplig skål. 
  • Hacka röd löken och skiva purjolöken tunt. Rör ner de tillsammans med matjessillen som du skurit i små bitar och den tärnade potatisen.
  • Garnera med färsk dill.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar