EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

torsdag 15 januari 2015

KarlJohansoppa

Här kommer ett recept på en Karjohansoppa som är jätte god!



Karljohansoppa

3 schalottenlökar
1-2 vitlöksklyftor
smör
200 gram färsk svamp eller 50 gram torkad svamp
5 dl hönsbuljong
3 msk vitt vin
3 dl grädde
3 msk sherry
Salt/peppar
Färsk persilja

Gör så här:

  • Finhacka schalottenlöken och vitlöken. Fräs dem i smör tills den mjuknar.
  • Lägg i svampen och låt den fräsa med en stund. (Om du använder torkad svamp låt den ligga i blöt tills den mjuknar, låt den sedan rinna av),
  • Tillsätt vin, buljong och grädde.
  • Koka ihop soppan ca 10 minuter på svag värme.
  • Mixa soppan med en stavmixer.
  • Smaka av med lite salt, peppar, sherry.
  • Servera soppan med smörstekta krutonger,klipp över lite färsk persilja


I höstas var det ett fantastiskt svamp år. Här är en korg med fina Karljohan
svampar. Jag både torkade och förvällde svampen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar