Mexikanapaj
Pajdeg:1 dl maizena
2 dl vetemjöl
100 gram margarin eller smör
2-3 msk vatten
Fyllning:
1 röd lök
2-3 vitlöksklyftor
1 msk olja
400 gram köttfärs
1/2 burk (340 gram) picante salsa hot el. medium
3 tomater
1 dl creme fraiche
salt, chilipeppar
2 dl riven ost
Gör så här:
- Blanda de båda mjölsorterna med margarin eller smör, gärna i en matberedare.Tillsätt cattnet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila ca 30 minuter.
- Skala och hacka rödlök och vitlök. Fräs löken i olja. Tillsätt köttfärsen och bryn den. Häll på salsan och låt den puttra några minuter.
- Grov hacka tomaterna och rör ner dem samt creme fraich i köttfärsröran.
- Tryck eller kavla ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
- Förgrädda skaler i 225 grader, ca 10 minuter.
- Häll köttfärsröran i pajskalet och strö över osten. Grädda pajen 20-30 minuter
Häll köttfärsröran i de förgräddade pajskalet. |
Strö över den rivna osten, ta gärna västerbottensost. Grädda pajen i ugn, 225 grader i ca 10 min. |
Häll salsan på mitten av pajen. |
Till sist creme fraichen på salsan och stick sedan ner chipsen runt om. |
Servera gärna med en god grönsallad till. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar