EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

måndag 11 februari 2013

Mexikanapaj

Hoppas ni haft en bra helg och en bra start på veckan nu när det är måndag igen. Igår var vi hos syrran som bjöd på sin goda Mexikanapaj. Den här pajen är verkligen super god speciellt när syrran gör den. Vad hon gör som gör den så speciell vet jag inte men här är iallafall grundreceptet på hennes goda paj.



Mexikanapaj

Pajdeg:
1 dl maizena
2 dl vetemjöl
100 gram margarin eller smör
2-3 msk vatten

Fyllning:
1 röd lök
2-3 vitlöksklyftor
1 msk olja
400 gram köttfärs
1/2 burk (340 gram) picante salsa hot el. medium
3 tomater
1 dl creme fraiche
salt, chilipeppar
2 dl riven ost

Gör så här:
  • Blanda de båda mjölsorterna med margarin eller smör, gärna i en matberedare.Tillsätt cattnet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila ca 30 minuter.
  • Skala och hacka rödlök och vitlök. Fräs löken i olja. Tillsätt köttfärsen och bryn den. Häll på salsan och låt den puttra några minuter.
  • Grov hacka tomaterna och rör ner dem samt creme fraich i köttfärsröran.
  • Tryck eller kavla ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
  • Förgrädda skaler i 225 grader, ca 10 minuter.
  • Häll köttfärsröran i pajskalet och strö över osten. Grädda pajen 20-30 minuter
Vid servering: Creme fraiche, chips med chili smak och salsa.

Häll köttfärsröran i de förgräddade pajskalet.



Strö över den rivna osten, ta gärna västerbottensost.
Grädda pajen i ugn, 225 grader i ca 10 min.



Häll salsan på mitten av pajen.



Till sist creme fraichen på salsan och stick sedan ner
chipsen runt om.



Servera gärna med en god grönsallad till.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar