EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

söndag 15 september 2013

Gratinerade Kycklingtortillas

Här kommer ett recept på gratinerade kycklingtortillas. Istället för att använda färska kycklingfiléer kan du naturligtvis använda grillad kyckling.





Gratinerade kycklingtortillas

1 kg kycklingfiléer
2 msk tomatpuré
3 msk sweetchilisås
1 msk paprikapulver
Franska örtkrydda
Salt & peppar

8 tortillabröd
1/2 paprika i valfri färg - hackad
4-5 Champinjoner - skivas
1 Gul lök - hackad

230 gram taco sås, valfri styrka
2,5 dl dl grädde

2 tomater - hackad
Lagrad ost

Gör så här:
  • Lägg tinade kycklingfiléer på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  • Blanda ihop tomatpuré, sweetchilisås, paprikapulver, fransk örtkrydda. salt och peppar. Skeda över filéerna och stek i ugn 175 grader ca 30-35 minuter. Vänd på filéerna ett par gånger och pensla med skyn.
  • Hacka paprikan, löken och skiva champinjonerna. Stek allt lätt i en stekpanna.
  • Ta ut kyckling, finfördela kyckling med en gaffel och blanda paprikan löken och paprikan med kycklingen.
  • Fyll tortillabröden med kycklingröran. Rulla ihop tortillabrödet och lägg i en ugnsfast form.
  • Blanda grädden med taco såsen och häll över.
  • Toppa med de hackade tomaterna och en god lagrad ost.
  • Gratinera i 20 minuter i 200 grader.
  • Servera med en god grönsallad.


När kycklingfiléerna är klara finfördela kycklingen med en gaffel och
 blanda ihop med grönskasröran.


Fyll tortillan med kycklingröran. Rulla ihop och lägg rullarna i
 en ugnsfast form.


Häll över gräddblandningen. Toppa med tomaterna och den lagrade osten.


Gratinera i 20 minuter i 200 grader. 


Servera med en god grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar