Morotsbröd i långpanna
1 pkt jäst á 50 gram5 dl mjölk
1/2 dl olja
4 normalstora morötter
2 tsk salt
2 msk honung
1/2 dl hela linfrön
1 dl havregryn
10-12 dl vetemjöl special eller vanligt vetemjöl
Gör så här:
- Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör om tills jästen löst sig.
- Tillsätt övriga ingredienser utom mjölet. Rör om så att allt blandas väl. Tillsätt mjölet, degen får gärna vara lite lös.
- Arbeta degen väl och låt den sedan jäsa under en bakduk ca 30 minuter.
- Stjälp upp degen direkt i en långpanna med bakplåtspapper. Platta ut degen med hjälp av lite fuktiga fingrar.
- Jäs ytterligare 30 minuter.
- Grädda brödet i mitten av ugn ca 20 minuter i 200 grader.
- Låt brödet svalna under en bakduk, skär sedan brödet i lagom stora rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar