Saftiga rödbetsbullar
ca 14 bullar50 g jäst
3 dl mjölk
3 dl vatten
250 g kesella (10%)
1 msk brödsirap
2 1/2 tsk salt
1 stor rödbeta (grovt riven)
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1/2 pumpakärnor
5 dl grahamsmjöl
10-11 siktat dinkelmjöl
lite havregryn samt frön till topping
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 225 grader.
- Smula jästen i en bunke.
- Värm mjölken och vattnet till 37 grader och häll över jästen. Rör till jästen löst sig.
- Blanda i kesella, brödsirap, salt, rödbeta, solrosfrön, linfrön samt pumpakärnor. Tillsätt grahamsmjöl, lite i taget. Arbeta degen tills den blir blank och smidig.
- Täck bunken med en bakduk och låt jäsa 50 minuter.
- Klicka lagom stora bullar på ett bakplåtspapper med lite blandade frön för att även få frön i botten på bullarna. strö över lite fröblandning som topping.
- Låt jäsa ca 40 minuter övertäckt med en bakduk.
- Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter på 225 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar