EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

måndag 21 oktober 2013

Vildlax

Hej! Här kommer ett användbart recept på lax. Det är några få ingredienser som man blandar ihop och häller över laxen. Riktigt gott faktiskt!





Vildlax

Laxfilé ca 600 gram
2,5 dl mellangrädde
3 msk lingonsylt
2 msk kantarellfond
Färsk timjan
Lingon
Salt
Svartpeppar

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Lägg filén i en ugnsform. Krydda med salta och svartpeppar.
  • Rör ihop grädden, kantarellfonden och lingonsylten. Slå gräddblandningen över laxen.
  • Ställ formen i mitten av ugn ca 20 minuter, beroende på laxens tjocklek.
  • Garnera med färsk timjan och lingon.
  • Servera pressad potatis, ugnsrostade rotsaker till laxen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar