Lättlagad veckosallad med riven vitkål och morötter som är basen i denna sallad. Den går sedan att variera i det oändliga. Här har jag blandat i purjolök och paprika men varför inte blanda i krossad ananas och rödlök eller sylt lök och fetaost m.m. Det är bara fantasin som kan sätta stopp för vad du blandar i. Den kokta lagen gör att grönsakerna hålls fräscha hela veckan lång. Veckosalladen passar till så gott som allt både till fisk, kött och kyckling.
Veckosallad
1/2 kg vitkål
1/2 kg morötter
1 liten purjolök
1 paprika, valfri färg
Lag:
1/2 dl rapsolja el. annan olja
1/2 dl vitvinsvinäger el äppelcidervinäger
lite socker
Gör så här:
- Koka upp rapsolja, vinäger och socker. Låt svalna.
- Riv vitkål och morötter grovt. Strimla purjolöken och paprikan.
- Häll lagen över grönsakerna.
|
Förvaras salladen i kylskåpet med ett tättslutande lock då håller sig salladen
fräsch hela veckan. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar