Rabarberpaj 6 portioner
ca 500 gram rabarber
1/2 msk potatismjöl
1 tsk kanel
4 msk strösocker
Deg:
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 gram smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form.
- Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern.
- Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
- Servera med glass, vaniljsås eller glass.
Skär rabarberna i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. |
Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Skär smöret i små kuber och arbeta ihop till en smulig deg.Fördela degen över rabarberna. |
Grädda pajen i 225 grader, ca 20 minuter. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar