EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

torsdag 16 juli 2015

Rabarberpaj

Har idag gjort en rabarberpaj, smuldegen innehåller bland annat havregryn.


Rabarberpaj  6 portioner

ca 500 gram rabarber
1/2 msk potatismjöl
1 tsk kanel
4 msk strösocker

Deg:
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 gram smör

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Skär rabarbern i skivor. Blanda  rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form.
  • Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  • Servera med glass, vaniljsås eller glass.
Skär rabarberna i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker
i en ugnssäker form.


Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Skär smöret i små kuber
och arbeta ihop till en smulig deg.Fördela degen över rabarberna.


Grädda pajen i 225 grader, ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar