Stor färsbiff i gräddig tomatsås 4 port.
400-500 gram köttfärs1 gul lök, finhackas
Salt, svartpeppar, parikapulver
2-3 dl mellangrädde
400 gr krossade tomater
En skvätt soja
Vitpeppar
1 dl riven västerbottensost
Tomat, i klyftor
Gör så här:
- Blanda ihop köttfärsen, finhackad lök och kryddorna.
- Hetta upp en stekpanna som tål att stå i ugn. Smält en klick smör och fördela köttfärsen i stekpannan, som en enda stor biff.
- Vänd biffen, använd ett lock eller skärbrädan när du vänder biffen. Stek en stund men inte för länge.
- Vänd upp biffen på tex skärbrädan. Häll i grädden, vispa runt och koka upp. Blanda ner de krossade tomaterna, en skvätt soja och krydda med vitpeppar. Rör om.
- Lägg ner biffen i såsen. Skär tomaten i klyftor och lägg på färsen, strö över osten.
- Ställ in i ugn på 225 grade i ungefär 10 minuter. Servera med pasta, ris eller poatis
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar