EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

torsdag 15 november 2012

Snurrbullar

Har idag bakat bullar. Gjorde bullarna lita större än jag brukar. Efter gräddningen penslade jag dom med smält smör, doppade sedan bullarna i en sockerblandning av strösocker och vaniljsocker.




Snurrbullar

150 gram margarin
5 dl mjölk
50 gram jäst
1 dl socker
1/2 tsk salt
2 tsk kardemumma
ca 1,4 l vetemjöl

Fyllning:
50 gr. rumsvarmt smör
5 msk strösocker
2 tsk kanel

Topping:
Smält smör
Blanda 1 dl strösocker med 1 msk vaniljsocker

Gör så här:

  • Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
  • Smula jästen i en bunke. Häll över vätskan och rör om tills jästen har löst sig.
  • Tillsätt mjölet och arbeta ihop degen tills den blir smidig.
  • Låt degen jäsa övertäckt i ca 40 minuter.
  • Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en fyrkantig kaka.
  • Bred på fyllningen och vik den på hälften.
  • Använd degspaden och gör remsor på ca 2 cm. Snurra remsorna från var sitt håll. Snurra sedan ihop bullen till en snurrbulle.
  • Låt bullarna jäsa på en plåt ca 30 minuter.
  • Grädda sedan bullarna i 250 grader 5-10 minuter.
  • Låt bullarna kallna. Pensla bullarna med smöret och doppa i sockerblandningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar