Snurrbullar
150 gram margarin5 dl mjölk
50 gram jäst
1 dl socker
1/2 tsk salt
2 tsk kardemumma
ca 1,4 l vetemjöl
Fyllning:
50 gr. rumsvarmt smör
5 msk strösocker
2 tsk kanel
Topping:
Smält smör
Blanda 1 dl strösocker med 1 msk vaniljsocker
Gör så här:
- Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
- Smula jästen i en bunke. Häll över vätskan och rör om tills jästen har löst sig.
- Tillsätt mjölet och arbeta ihop degen tills den blir smidig.
- Låt degen jäsa övertäckt i ca 40 minuter.
- Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en fyrkantig kaka.
- Bred på fyllningen och vik den på hälften.
- Använd degspaden och gör remsor på ca 2 cm. Snurra remsorna från var sitt håll. Snurra sedan ihop bullen till en snurrbulle.
- Låt bullarna jäsa på en plåt ca 30 minuter.
- Grädda sedan bullarna i 250 grader 5-10 minuter.
- Låt bullarna kallna. Pensla bullarna med smöret och doppa i sockerblandningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar