EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

torsdag 4 oktober 2012

Crépes med kantarellstuvning

Steker en massa plättar som jag sedan fyller med en kantarellstuvning. Visst låter det gott?

Crépes med kantarellstuvning

Pannkakssmet:  ca 15-18 plättar

8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
4 ägg
1 tsk salt
smör/margarin

Gör så här:
  • Blanda mjöl och salt i en skål.
  • Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken.
  • Grädda plättarna i en stekpanna, smält lite av fettet mellan varje plätta.
  • Fyll sedan plättarna med kantarellstuvningen.

Kantarellstuvning:

200 gr djupfrysta kantareller eller färska
2-3 msk smör
4 msk vetemjöl
ca 3 1/2 dl mjölk+ 1 1/2 dl grädde
1 tsk salt
Svartpeppar

Gör så här:
  • Lägg svampen otinad i en kastrull och låt den tina på svag värme. Låt det mesta av vätskan koka in.
  • Tillsätt fettet och fräs svampen ca 5-10 minuter.
  • Strö mjölet över svampen, rör om. Späd under omrörning med mjölk och grädde.
  • Koka på svag värme minst 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Lägg de fyllda plättarna bredvid varandra. Strö rikligt med ost och gratinera i övre delen av ugnen. ca 10-15 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar