Crépes med kantarellstuvning
Pannkakssmet: ca 15-18 plättar8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
4 ägg
1 tsk salt
smör/margarin
Gör så här:
- Blanda mjöl och salt i en skål.
- Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken.
- Grädda plättarna i en stekpanna, smält lite av fettet mellan varje plätta.
- Fyll sedan plättarna med kantarellstuvningen.
Kantarellstuvning:
200 gr djupfrysta kantareller eller färska
2-3 msk smör
4 msk vetemjöl
ca 3 1/2 dl mjölk+ 1 1/2 dl grädde
1 tsk salt
Svartpeppar
Gör så här:
- Lägg svampen otinad i en kastrull och låt den tina på svag värme. Låt det mesta av vätskan koka in.
- Tillsätt fettet och fräs svampen ca 5-10 minuter.
- Strö mjölet över svampen, rör om. Späd under omrörning med mjölk och grädde.
- Koka på svag värme minst 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Lägg de fyllda plättarna bredvid varandra. Strö rikligt med ost och gratinera i övre delen av ugnen. ca 10-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar