EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

fredag 17 augusti 2012

Omelett fylld med kantareller och halloumi !

Till middag gjorde jag en omelett som jag fyllde med de kantareller jag hade kvar som Per plockat i stugan förra helgen. Stekte också tunna skivor av hallomiost och la in tillsammans med de smörstekta kanarellerna. Dekorerade med finklippt persilja.  Det blev supergott !!!



Omelette med kantareller och halloumi   1-2 port
  • Stek kantarellerna i smör, salta lätt.
  • Skiva halloumiosten tunnt och bryn den i stekpannan tills den får lite färg.
Omelett
  • 3 ägg vispas samman med ngr msk vatten, salta och peppra.
  • Bryn lite smör och häll ner äggröran i stekpannan. Bryn omeletten tills den "tar ihop" i ej för hög värme.
  • Lägg osten och kantarellerna på ena halvan av omeletten. Vik över den andra halvan av omeletten på fyllningen.
  • Med hjälp av en stekspade låter du omeletten skjutsa ner på tallriken.
  • Dekorera med finklippt persilja och gör gärna en liten sallad av tomat och rödlök.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar