EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

måndag 13 augusti 2012

Grillat !

Frågade Nisse vad han ville att vi skulle äta till middag.....jag visste vad svaret skulle bli innan han svarade.
 - Grillat !.... och så fick det bli. Grillat är nämligens hans favoriträtt. Om han får bestämma skulle det bli grillat kött, potatisgratäng, beasås på tub och ingen sallad. Idag har han valt maträtt och jag bestämmer hur det ska bli. Vi kommer att äta ytterfilé, fläskkarré, potatisgratäng med ädelost, grillchilisås, fetaostsås och en grekisksallad....mums !



Potatisgratäng med ädelost
Det är svårt att ange exakta mått eftersom jag alltid gör potatisgratäng på en höft. Prova er fram det kommer att lyckas. Fördelen med att först koka potatisen  på spisen är att jag upplever att den blir krämigare och att den går att förbereda. Dagen före kokar man gratängen på spisen, häller upp den i gratängformen. När det är dax att äta stoppar man den i ugnen.

Potatis - skivas tunnt
ngr vitlöksklyftor - pressas
Ädelost - rivs ner
Grädde
salt/ svartpeppar

Alla ingredienser kokas ihop i en kastrull. Koka en stund, ca 20 minuter. Häll potatisgratängen i en ugnsfastform och grädda den klart i ugnen 225 grader ca 30 minuter. Rör om i gratängen under gräddningen.

Grillchilisås    
1 dl chilisås
1 msk citron
1 gul lök - hackas smått
2 tsk senap
2 msk olja
Dragon
Salt & peppar

Rör ihop alla ingredienser. Låt stå och goa ihop sig en stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar