EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

måndag 13 augusti 2012

Röda vinbärssaft !

Igår kokade jag saft på rödavinbär. Hemkokt saft är den godaste saften tycker jag. Jag kokade på gammeldax vis. Kokade bären tillsammans med vatten i en stor gryta. Silade sedan bären i en silduk. Den avrunna saften kokade jag upp och rörde ner sockret. Hällde sedan den nykokade saften i rena varma flaskor. Lätt som en plätt !!


Röda vinbärssaft

3 kg röda vinbär
1,5 liter vatten

6 dl socker / liter avrunnen saft
ev. 1 krm natriumbensonat / liter saft

Gör så här:
  • Koka upp vattnet i en rymlig gryta och lägg i bären.
  • Koka ca 10 minuter.
  • Häll bärmassan i en silduk och låt självrinna ca 20-30 minuter.
  • Mät upp den avrunna saften. Koka saften och rör ner sockret, lite i taget. och koka upp saften på nytt. Ställ grytan på sidan och ta bort skummet.
  • Tillsätt ev. natriumbensonat, utrört i lite av saften.
  • Häll saften i rena varma flaskor. Förvaras svalt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar