EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

lördag 4 augusti 2012

Plättar på muurikkan

Att äta ute är är alltid lite godare än att äta inomhus tycker jag. Att dessutom laga maten ute kan det aldrig misslyckas. Idag gräddade jag plättar på muurikkan och till plättarna åt vi vispad grädde och hjortronsylt.



Plättar      4-6 port.
1 liter mjölk
5 dl mjöl
4 ägg
50 gr smält smör el. margarin
salt
  • Vispa ihop 5 dl mjölk och 5 dl mjöl till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken.
  • Vispa i äggen, salt och det smälta smöret.


Tips!! Om du ska på utflykt och tänkt grädda plättar ute i det fria. Häll plättmeten i en petflaska. När det är dax att grädda plättarna är det lättsamt att bara hälla smeten från flaskan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar