Curryfärs med lök och äpplen ca 4 port.
300 g köttfärs
1 gul lök, hackad
1 stort äpple, skäres i små tärningar
1 liten purjolök, strimlad
1 msk curry
2 krm cayennepeppar
1 msk vetemjöl
olja
4 dl vatten+ 1 köttbuljongtärning
2,5 dl mellangrädde
Salt och peppar
Gör så här:
- Fräs den hackade löken och de små äppeltärningarna i olja i en gryta.
- Blanda ner curry och cayennepeppar och rör om.
- Blanda ner färsen och bryn.
- Strö över mjölet och rör om ordentligt.
- Späd med buljongen och låt koka ca 10 minuter.
- Tillsätt grädde och den finstrimlade purjolöken och låt sjuda några minuter till.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera med ris eller quinoa och en bönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar