Älgskavspaj med västerbottensost
Pajdeg:
150 gr kall pressad potatis
2,5 dl vetemjöl
100 gr margarin
Fyllning:
ca 500 gr älgskav, brynes, eftersteks
1 burk champinjoner
2 gula lökar, hackas
Sås:
2 msk senap
2 msk riven pepparrot på tub
1 msk vetemjöl
1,5 dl buljong eller svampspad
1,5 dl grädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
- Blada ihop pajdegen och tryck ut den i en pajform. Nagga botten och förgrädda pajskalet i 225 grader , 5-8 minuter.
- Allt till såsen blandas , kokas i 5minuter.
- Sätt i fyllningen, såsen och 1,5 dl riven västerbottensost.
- Grädda i 250 grader ca 10 minuter.
- Servera med grönsallad och mjukt bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar