EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

måndag 24 oktober 2011

Torskgratäng med chilisås och dill !

Kvällens middag blev godkänd och alla ville att vi skulle laga den igen. Potatisen kokade Nisse eftersom hans hemläxa från hemkunskapen var just att koka potatis. För det mesta äter vi fisk som Per fiskat men idag blev det torskblock från ICA. Kvällen middag Torskgratäng med chilisås och dill, här är receptet:





Torskgratäng med chilisås och dill     4 port.

2 f.p torsk á 400 g
1 liten purjolök
4 dl grädde, valfri sort
1 dl chilisås
1/2 dl dill (fryst)
salt, svartpeppar

Gör så här:
  • Finstrimla purjolöken och lägg den i botten på en smord ugnsform.
  • Tina torskblocken och dela den i 6 bitar. Salta och peppra varje fiskbit och lägg det ovanpå purjon.
  • Rör ihop grädde, chilisås och dill, krydda med salt och peppar och häll sedan såsen över fisken.
  • Gratinera i 200 grader ca 25 minuter
  • Servera med potatismos eller kokt potatis och gärna en god sallad till





    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar