EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

torsdag 25 juni 2015

Mustig cajungryta med kyckling

Detta är en riktig härlig och smakrik kycklinggryta som alla här hemma gillar starkt. Den kryddas med kryddor som ger en god smak tillsammans med den smakrika korven. Detta recept har jag på bloggat om förut, men här kommer receptet igen.



Mustig cajungryta med kyckling

450 gram kycklingfilé
2 msk kinesisk soja
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk olja
1 1/2 tsk chilipulver
1 tsk oregano
1/2 tsk timjan
2 krm spiskummin
1 burk krossade tomater
2 lagerblad
1 tsk farinsocker
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1/2 dl grädde, valfri sort
3 chorizo 

Garnering: Bladpersilja

Gör så här:
  • Skär kycklingen i bitar, blanda dem med sojan.
  • Stek gul och vitlök mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och låt dem fräsa med.
  • Tillsätt tomaterna, lagerblad, farinsocker, vatten och hackad buljongtärning. Koka upp och lägg ner kycklingbitarna att sjuda 15 minuter under lock.
  • Skiva och stek korven. Lägg ner dem i grytan tillsammans med grädden. Låt grytan koka upp.
  • Servera med kokt ris.


Skär kycklingen i lämpliga bitar, blanda dem med soja.


Stek gul och vitlöken mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och låt dem
fräsa med löken.


Tillsätt tomaterna, lagerblad, farinsocker, vatten och buljongtärningen.


Koka upp och lägg ner kycklingbitarna att sjuda
under lock i ca 15 minuter.


Skiva och stek korven.


Lägg ner korven i grytan tillsammans med grädden. Låt grytan koka upp.
Servera med kokt ris och en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar