Mustig cajungryta med kyckling
450 gram kycklingfilé
2 msk kinesisk soja
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk olja
1 1/2 tsk chilipulver
1 tsk oregano
1/2 tsk timjan
2 krm spiskummin
1 burk krossade tomater
2 lagerblad
1 tsk farinsocker
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1/2 dl grädde, valfri sort
3 chorizo
Garnering: Bladpersilja
Gör så här:
- Skär kycklingen i bitar, blanda dem med sojan.
- Stek gul och vitlök mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och låt dem fräsa med.
- Tillsätt tomaterna, lagerblad, farinsocker, vatten och hackad buljongtärning. Koka upp och lägg ner kycklingbitarna att sjuda 15 minuter under lock.
- Skiva och stek korven. Lägg ner dem i grytan tillsammans med grädden. Låt grytan koka upp.
- Servera med kokt ris.
Skär kycklingen i lämpliga bitar, blanda dem med soja. |
Stek gul och vitlöken mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och låt dem fräsa med löken. |
Tillsätt tomaterna, lagerblad, farinsocker, vatten och buljongtärningen. |
Koka upp och lägg ner kycklingbitarna att sjuda under lock i ca 15 minuter. |
Skiva och stek korven. |
Lägg ner korven i grytan tillsammans med grädden. Låt grytan koka upp. Servera med kokt ris och en sallad. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar