Mini pajer med fetaost & gravad lax
Till ca 12 minipajer
12 folie eller mazarinformar
1 rulle kyld smördeg
1 ägg
100 gram fetaost i tärningar
1 1/2 dl spenatblad
2 salladslökar el. 10 cm purjolök
1 dl lagrad grovriven ost
Äggstanning:
3 äggulor
3 dl gräddfil
salt & svartpeppar
100 gram gravad lax
Gör så här:
- Ugn 225 grader, grädda i mitten ca 25 minuter --> sänk värmen till 175 grader efter halva tiden.
- Skär 7 x 7 cm smördeg. Lägg degplattorna i formarna. Pensla med uppvispad ägg.
- Skär löken i strimlor.
- Skölj och hacka spenatbladen fint.
- Fördela fetaosten, den rivna osten, löken och spenat i formarna.
- Vispa äggulor, gräddfil, salt och svartpeppar. Häll över äggstanningen.
- Grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter, sänk värmen till 175 grader efter halva tiden. Pajen är klar när fyllningen stannat och pajdegen blivit gyllenbrun.
- Ta ut pajerna och låt svalna. Toppa dem sedan med gravad lax/dillkvist
Skär 7x7 cm smördeg. Lägg de i folieformarna. |
Fördela löken, fetaosten, riven ost och spenaten i formarna. |
Vispa ihop äggstanningen och häll över. |
Grädda i 225 grader ca 25 minuter i mitten av ugnen. Sänk värmen efter halva tiden till 175 grader. |
Toppa med gravad lax och en dillkvist/ färsk timjan. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar