Lökpaj med ädelost
Pajdeg:
75 gram smör
1/2 crème fraiche
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1/2 tsk salt
Fyllning:
1 gul lök, hackad
1 röd lök, hackad
1 st purjolök, hackad
150 gram grön mögelost, smulad
Smör till stekning
Äggstanning:
3 st ägg
2 dl mjölk
Gör så här:
- Mixa ihop alla ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Kavla eller tryck ut degen i en pajform ca 24 cm, nagga och ställ i kylen minst en timme.
- Förgrädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter i 200 grader. Förbered fyllningen under tiden: Stek löken i smör tills den mjuknar.
- Vispa ost, ägg och mjölk.
- Lägg löken i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädda i 200 grader, nedre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills fyllningen stelnat.
Mixa alla ingredienser till pajdegen i matberedaren. låt vila i kylen minst en timme. Förgrädda ca 10 minuter i 200 grader. |
Stek löken i smör tills den mjuknar. |
Lägg löken i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädda i 200 grader, nedre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills fyllningen stelnat. |
Supergod paj! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar