EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

onsdag 24 juni 2015

Lökpaj med ädelost

Receptet på denna lökpaj hittade jag på Susannes blogg, Susanne lagar mat på "Go kväll". Jag tycker det är en fantastisk god paj som jag kommer att göra fler gånger. Vi serverade bla denna paj när vi hade våran traditionella midsommardagsmiddag på Bergön. Fler recept från middagen kommer senare.


Lökpaj med ädelost

Pajdeg:
75 gram smör
1/2 crème fraiche
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1/2 tsk salt

Fyllning:
1 gul lök, hackad
1 röd lök, hackad
1 st purjolök, hackad
150 gram grön mögelost, smulad
Smör till stekning

Äggstanning:
3 st ägg
2 dl mjölk

Gör så här:
  • Mixa ihop alla ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Kavla eller tryck ut degen i en pajform ca 24 cm, nagga och ställ i kylen minst en timme.
  • Förgrädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter i 200 grader. Förbered fyllningen under tiden: Stek löken i smör tills den mjuknar.
  • Vispa ost, ägg och mjölk.
  • Lägg löken i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädda i 200 grader, nedre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills fyllningen stelnat.
Mixa alla ingredienser till pajdegen i matberedaren. låt vila i kylen
minst en timme. Förgrädda ca 10 minuter i 200 grader.


Stek löken i smör tills den mjuknar.


Lägg löken i pajskalet och häll på äggstanningen.
Grädda i 200 grader, nedre delen av ugnen ca 20 minuter
eller tills fyllningen stelnat.


Supergod paj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar