EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

onsdag 10 juni 2015

Lasagne med keso

Hej! Receptet på denna lasagne har jag hittat på gottochblandat.blogspot.se. Ett fantastiskt bra recept just för att ingen separat ostsås behöver göras utan allt blandas med köttfärsen. Sedan varvas köttfärssåsen och de färska lasagneplattorna. In i ugnen ca 30 minuter på 200 grader.



Lasagne med keso

400 gram köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 grovrivna morötter
1 burk krossade tomater + lite vatten
1 1/2 msk kalvfond
ca 1 tsk svartpeppar
ca 1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
ca 2 tsk torkad oregano
ca 1 tsk torkad basilika
lite cayennepeppar 
Salt efter smak
500 gram keso
1 1/2 dl riven gratängost
7 st färska lasagne plattor 

Gör så här:
  • Fräs köttfärsen, tillsätt hackad lök, vitlök och de grovrivna morötterna. Låt allt fräsa ihop.
  • Tillsätt kalvfonden och de krossade tomaterna + lite vatten.
  • Tillsätt alla kryddorna.
  • Låt gärna allt koka ihop en stund, smakerna blir liksom bättre då.
  • Rör ner keson.
  • Bottna en ugnsform med köttfärssås, lägg på hälften av plattorna, på med sås och resten av plattorna, sedan resten av såsen och den rivna osten.
  • Tillaga i 200 grader ca 25-30 minuter,
  • Låt gärna lasagnen stå ca 10 minuter innan servering.  

Fräs köttfärsen, tillsätt hackad lök, vitlök och de krossade tomaterna.
Låt allt fräsa ihop, tillsätt kalvfonden och de krossade tomaterna + lite vatten.
Tillsätt alla kryddorna. Låt allt koka ihop.


Rör ner Keson.



Bottna en ugnsform med köttfärsröran.


Lägg på hälften av plattorna.


På med såsen, resten av plattorna och resten av såsen. Toppa med
gratängosten. In i ugnen på 200 grader i ca 25-30 minuter.


Låt gärna lasagnen stå en stund innan den serveras.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar