Lasagne med keso
400 gram köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 grovrivna morötter
1 burk krossade tomater + lite vatten
1 1/2 msk kalvfond
ca 1 tsk svartpeppar
ca 1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
ca 2 tsk torkad oregano
ca 1 tsk torkad basilika
lite cayennepeppar
Salt efter smak
500 gram keso
1 1/2 dl riven gratängost
7 st färska lasagne plattor
Gör så här:
- Fräs köttfärsen, tillsätt hackad lök, vitlök och de grovrivna morötterna. Låt allt fräsa ihop.
- Tillsätt kalvfonden och de krossade tomaterna + lite vatten.
- Tillsätt alla kryddorna.
- Låt gärna allt koka ihop en stund, smakerna blir liksom bättre då.
- Rör ner keson.
- Bottna en ugnsform med köttfärssås, lägg på hälften av plattorna, på med sås och resten av plattorna, sedan resten av såsen och den rivna osten.
- Tillaga i 200 grader ca 25-30 minuter,
- Låt gärna lasagnen stå ca 10 minuter innan servering.
Fräs köttfärsen, tillsätt hackad lök, vitlök och de krossade tomaterna. Låt allt fräsa ihop, tillsätt kalvfonden och de krossade tomaterna + lite vatten. Tillsätt alla kryddorna. Låt allt koka ihop. |
Bottna en ugnsform med köttfärsröran. |
Lägg på hälften av plattorna. |
På med såsen, resten av plattorna och resten av såsen. Toppa med gratängosten. In i ugnen på 200 grader i ca 25-30 minuter. |
Låt gärna lasagnen stå en stund innan den serveras. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar