EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

söndag 7 juni 2015

Gino

Gino är en fantastisk god och enkel efterrätt som alltid gör succé. Frukterna kan man variera beroende på vad man tycker om och vad som finns att tillgå. Jag har valt jordgubbar, bananer och kiwi som också är det som använts i grundreceptet för gino. Servera gino direkt från ugnen med vaniljglass.




Gino

4-6 pers.

2 bananer - skivas
4 kiwi - dela i bitar
500 gram jordgubbar - halvera
100-200 gram vitchoklad - rivs grovt

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skal och skär bananer och kiwi i bitar. Dela jordgubbarna i halvor. Riv chokladen grovt.
  • Fördela frukten och jordgubbarna i en lämplig ugnsform eller i portionsformar. Strö över chokladen.
  • Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 minuter eller tills den vita chokladen fått fin färg.
  • Servera genast med glass.
TIPS! Har du tid att ställa in formen i frysen ungefär en timme innan tillagning så blir chokladen extra krispig

Skala och skär frukten och jordgubbarna i bitar.


Riv den vita chokladen grovt, strö den över frukten och jordgubbarna.


Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 minuter eller tills den
vita chokladen fått färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar