Här kommer recept på nyårsaftons förrätt. Våra kompisar Alf och Ingmari bjöd på denna fantastiska skapelse. Jag njöt av varje tugga!
Pilgrimsmussla på söt mangobädd
4 portioner
Mangosallad
2 mango, skalade
1 lime, pressad
1/2 msk farinsocker
1/2 msk sesamolja
1/2 msk fisksås
1 Vitlöksklyfta
1/2 röd, chili, skivad
2 salladslökar, tunnskivade
Halstra mussla
12 pilgrimsmusslor, frysta (Tina enl. förpackningen)
flingsalt
1 kruka krasse
Tips på vin som passar till: Riesling Kabinett Old Vines 2013
Tips på vin som passar till: Riesling Kabinett Old Vines 2013
Gör så här:
- Strimla mangon i spagettitjocka strimlor. (Jag skivade mangon tunt och skar skivorna i tunna strimlor)
- Blanda ihop limesaften med sockret, sesamoljan, fisksåsen, vitlöken och chilin.
- Vänd i mangostrimlorna och salladslöken, låt dra i 10 minuter.
- Tina musslorna och torka av med hushållspapper. Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret är gyllenbrunt ägg i musslorna. Stek i 1-2 minuter per sida, krydda med salt och peppar.
- Servera på mangosalladen och toppa med krasse.
Strimla mangon i spagettitjocka strimlor. |
Supergott!!! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar