EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

tisdag 6 januari 2015

Pilgrimsmussla på söt mangosallad

Hej!
Här kommer recept på nyårsaftons förrätt. Våra kompisar Alf och Ingmari bjöd på denna fantastiska skapelse. Jag njöt av varje tugga!



Pilgrimsmussla på söt mangobädd

4 portioner

Mangosallad
2 mango, skalade
1 lime, pressad
1/2 msk farinsocker
1/2 msk sesamolja
1/2 msk fisksås
1 Vitlöksklyfta
1/2 röd, chili, skivad
2 salladslökar, tunnskivade

Halstra mussla
12 pilgrimsmusslor, frysta (Tina enl. förpackningen)
flingsalt
1 kruka krasse

Tips på vin som passar till: Riesling Kabinett Old Vines 2013

Gör så här:
  • Strimla mangon i spagettitjocka strimlor. (Jag skivade mangon tunt och skar skivorna i tunna strimlor)
  • Blanda ihop limesaften med sockret, sesamoljan, fisksåsen, vitlöken och chilin.
  • Vänd i mangostrimlorna och salladslöken, låt dra i 10 minuter.
  • Tina musslorna och torka av med hushållspapper. Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret är gyllenbrunt ägg i musslorna. Stek i 1-2 minuter per sida, krydda med salt och peppar.
  • Servera på mangosalladen och toppa med krasse.

Strimla mangon i spagettitjocka strimlor. 

Supergott!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar