Trattkantarellpaj
200 grader 30-40 minuter
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 nypa salt
1/2 dl mjölk
1 dl olja
Fyllning:
ca 1 dl torkade trattkantareller
1 pkt bacon
Riven lagrad ost
Äggstanning:
3 dl mjölk alt. grädde el. gräddmjölk
3 ägg
salt, peppar och en gnutta paprika pulver
Gör så här:
- Lägg de torkade svampen i vatten och låt de ligga ca 30 minuter.
- Kör allt till paj degen i en matberedare tills degen blir en klump.
- Tryck ut degen i en pajformen och ställ hela formen kallt.
- Nagga och förgräddar pajskalet i 200 grader ca 10-12 minuter.
- Lägg först de avrunna trattkantarellerna i botten av skalet(kan stekas i smör). Klipp baconen i små bitar och stek dem i en stekpanna, lägg de ovanpå svampen.
- Den rivna osten lägges överst.
- Vispa lätt ihop mjölk och ägg, krydda med salt, peppar och paprika efter smak.Häll sedan äggstanningen över fyllningen.
- Grädda pajen i 200 grader ca 30-40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar