EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

lördag 25 oktober 2014

Trattkantarellpaj

Hej! Igår gjorde jag en paj utav våra torkade trattisar. Det är en så otrolig härlig känsla att använda råvaror som man själv har hämtat från naturen. Det är första gången som vi har hittat trattkantareller i vår närhet, Vi hade inget smör eller margarin hemma därför använd jag ett pajdegsrecept som innehåller olja istället för smör/margarin. Det blev faktiskt ganska bra.



Trattkantarellpaj

200 grader 30-40 minuter

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 nypa salt
1/2 dl mjölk
1 dl olja

Fyllning:
ca 1 dl torkade trattkantareller
1 pkt bacon
Riven lagrad ost

Äggstanning:
3 dl mjölk alt. grädde el. gräddmjölk 
3 ägg 
salt, peppar och en gnutta paprika pulver

Gör så här:
  • Lägg de torkade svampen i vatten och låt de ligga  ca 30 minuter.
  • Kör allt till paj degen i en matberedare tills degen blir en klump.
  • Tryck ut degen i en pajformen och ställ hela formen kallt.
  • Nagga och förgräddar pajskalet i 200 grader ca 10-12 minuter. 
  • Lägg först de avrunna trattkantarellerna i botten av skalet(kan stekas i smör). Klipp baconen i små bitar och stek dem i en stekpanna, lägg de ovanpå svampen.
  • Den rivna osten lägges överst.
  • Vispa lätt ihop mjölk och ägg, krydda med salt, peppar och paprika efter smak.Häll sedan äggstanningen över fyllningen.
  • Grädda pajen i 200 grader ca 30-40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar