EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

onsdag 3 december 2014

Saffranskaka

Tänkte tipsa er om en jättegod Saffranskaka som min kompis Lena bjöd på när vi  i helgen hade vår matlagning/ godis och glöggdag. Varje år träffas vi för att förbereda julen. I år rullade vi köttbullar, tryfflar, kokade långtidskola och gjorde två fantastiska glöggar, en med smak av vinbär och den andra smaksatte vi med hjortron och choklad. Vi dricker glögg och avslutar dagen med god mat.



Saffranskaka

2 ägg
1 kkp socker
1 pkt saffran

Vispa ägg och socker pösigt.

2 kkp mjöl
1 kkp varmt vatten
2 tsk bakpulver

Blanda med äggsmeten.

Grädda i smord bröad form i 175 grader, ca 40 minuter.
TIPS!Använd gärna kokos när du bröar formen.

När kakan är klar. Koka hastigt upp:

100 gram smör
1 dl socker
1 äggula
3 msk vaniljsocker

Häll smörblandningen över den varma kakan.Sikta florsocker över kakan när den ska serveras.

Lägg till bildtext




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar