Gó kaka i långpanna
175 grader ca 35 minuter
6 dl socker
4 ägg
6 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vatten
4 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
6 msk kakao
Glasyr:
150 gram smält smör
4 dl florsocker
3 msk vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
100 gram mörk choklad smältes och riglas över kakan.
Gör så här:
- Vispa ägg och socker.
- Rör ner övriga ingredienser i äggsmeten.
- Smält smöret till glasyren och blanda den med florsockret, grädden och vaniljsockret.Bred glasyren över den ljumna kakan
- Ringla den smälta blockchokladen över den avsvalnande kakan.
- Låt chokladen kallna något innan du skär den i fyrkanter.
Skär kakan i lämpligt stora rutor. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar