EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

söndag 10 augusti 2014

Wok !

Nu är semestern slut för de flesta. Tänk vad tiden går fort, men vilken sommar vi haft, sol så gott som varenda dag. I sommar har vi grillat men vid några tillfällen har vi tagit fram woken och wokat. Det är härligt att laga mat ute och det smakar på ett alldeles speciellt sätt tycker jag.



Kycklingwok

ca 4 portioner

1 kg kyckling 
Äggnudlar, en fyrkant /person - lägg nudlarna i kallt vatten tills de mjuknar
Wokgrönsaker
Crème fraiche med valfri smak
Sweet chilisås
Soja
Salt & peppar
Ev. en skvätt vatten

Gör så här:
  • Lägg nudlarna i kallt vatten, låt de ligga där tills de mjuknar.
  • Skär kycklingfiléerna i strimlor, stek i olja.
  • Lägg sedan i wokgrönsakerna och låt de steka med kycklingen.
  • Häll nudlarna i ett durkslag sedan i woken. låt allt bli varmt.
  • Smaksätt med crème fraiche, taisås, soja , salt & peppar efter smak.
  • Servera med en grönsallad.

Woken är klar att ätas!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar