EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

tisdag 12 augusti 2014

Piroger med köttfärsfyllning



Piroger med köttfärsfyllning          4 port.

1 gul lök
1 förpackning hela tomater
500 gram köttfärs
1 msk olja
1 köttbuljong
1 tsk oregano
1 1/2 dl riven ost
salt & peppar
1 förpackning färdig pizzadeg
1 ägg

Gör så här:
  • Ugn 200 grader.
  • Skala och hacka löken. Låt tomaterna rinna av.
  • Stek lök och köttfärs, lägg ner tomaterna och krossa dem med en stekspade. Smula ner buljongtärningen och låt koka ihop ca 5 minuter. Krydda med oregano och rör sedan ner osten. Smaka av med salt och peppar.
  • Rulla ut degen och skär de i lika stora fyrkanter. Fördela fyllningen på degen. Pensla runt kanterna med uppvispat ägg. Vik ihop till trekanter.
  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med ägg.
  • Grädda mitt i ugn ca 15 minuter.
  • Servera med en grönsallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar